Gemeentehuis van Sinoutskerke

Gemeentehuis van Sinoutskerke

Wist u dat Sinoutskerke ooit een Gemeentehuis had? Dat was geen gemeentehuis waar u de burgemeester en wethouders tegen kwam, maar een herberg met die naam. De herberg is rond 1865 geopend door Quinten de Vrie (1821-1896) en na zijn overlijden voortgezet door zijn tweede vrouw, Adriana Minnaard (1841-1918).

De herberg werd gebruikt als kleinschalig hotel, maar ook als dorpskroeg waar men bij elkaar kon komen na het werk of anderszins. Af en toe vonden er veilingen plaats en op 30 maart 1889 werd daar ook het Musschengilde (her)opgericht.

In 1916 kwam er aan de herberg een einde. De weduwe van Quinten de Vries had de herberg zo'n 20 jaar alleen gerund, en haar leeftijd van 75 was een mooi moment om er mee te stoppen.

De herberg was gevestigd aan Sinoutskerke 8 en geheel links op de foto. De foto is ingekleurd, en gemaakt rond 1900.

Het Gemeentehuis van Sinoutskerke
De kerk van Sinoutskerke, met links het Gemeentehuis.

Resterende rechten

Alle rechten
Plantrecht in Sinoutskerke en Baarsdorp

plantrechten

Het plantrecht is het oude zakelijke recht om (de eigendom van) beplantingen te hebben op grond die aan een ander toebehoort. Dit heerlijk recht komt in Zeeland voor als ambachtsgevolg en hangt vaak samen met het recht van etting (schapendrift).
Read More
Learn More
schapendrift in Sinoutskerke en Baarsdorp 

schapendrift of etting

Het recht van grasetting en schapendrift in Sinoutskerke en Baarsdorp is een weiderecht langs de wegen en wegelingen. Dit recht wordt ook wel het recht van (gras) etting genoemd.
Read More
Learn More
recht van kerkgestoelte 

kerkgestoelte

Onder het recht van kerkgestoelte wordt verstaan het op de eigendom van de kerk drukkende zakelijke recht tot het hebben van een gestoelte (herenbank) in de kerk, als het zakelijk recht op het gebruik van een vaste zitplaats in de kerk.
Read More
Learn More
Wapen van de heerlijkheid Sinoutskerke en Baarsdorp 

heerlijkheidswapen

Het heerlijkheidswapen van Sinoutskerke en Baarsdorp was oorspronkelijk het wapen van een zijtak van het geslacht van Borssele. Later werd dit gebruikt door de heerlijkheid.
Read More
Learn More

U doneert aan : Heerlijkheid Sinoutskerke en Baarsdorp

Hoe veel wilt u doneren?
€10 €20 €30
Wilt u vaste donateur worden? Ik wil doneren
Hoe vaak wilt u de donatie laten plaats vinden? (inclusief deze donatie) *
Naam *
Achternaam *
E-mail *
Telefoonnummer
Adres
Eventuele opmerkingen
paypalstripe
Laden...